Kortdurend verblijf

Heeft u tijdelijk zorg nodig, bijvoorbeeld omdat u net een operatie heeft gehad, of omdat uw partner of familie even geen zorg kunnen bieden, dan is een tijdelijk verblijf in Mennistenerf misschien een goede oplossing. Bij zo’n kortdurende opname woont u enkele dagen of weken (maximaal 6 weken) bij ons, met de intentie om na die periode weer terug naar huis te gaan.

Indicatie
Voor een Kortdurend Verblijf is een indicatie nodig. Deze kunt u aanvragen bij uw huisarts of het ziekenhuis. De zorg die u nodig heeft staat beschreven in de indicatiestelling. Cliënten kunnen met deze indicatie kortdurend (enkele weken) worden opgenomen. Het Mennistenerf maakt voor deze kortdurende opname een zorgleveringsovereenkomst op.

Voorwaarden
Kortdurende opname geldt in principe voor maximaal zes weken en kan éénmalig verlengd worden met een maximum van zes weken. Uiteraard geldt dat, als deze zorg niet meer nodig is, u terug naar huis kunt. De kortdurende opname is dus voor maximaal 12 weken, dit houdt in dat u niet aansluitend permanent in het Mennistenerf kunt blijven wonen.

Het appartement
Tijdens uw kortdurende verblijf staat een gestoffeerd, gemeubileerd appartement tot uw beschikking, waarin zich een kitchenette, douche en toilet bevinden. Ook bent u aangesloten op de alarmering en kunt u gebruik maken van bed- en linnengoed. Tegen vergoeding is een televisie te huur. Het is niet toegestaan om te roken in het appartement. Er is geen telefoonaansluiting.

Activiteiten
U kunt tijdens uw verblijf deelnemen aan alle aangeboden activiteiten die wij organiseren. Informeert u hiernaar bij de welzijnscoördinator of de receptie. Hiervoor wordt een eigen bijdrage gevraagd.

Restaurant
In ons restaurant kunt u samen met de andere bewoners en mensen uit de omgeving eten. Het restaurant is zeven dagen per week geopend. U kunt er ook voor kiezen uw maaltijd tussen 12.30 en 13.30 uur in uw appartement geserveerd te krijgen.

Kosten
De zorg en opvang voor het kortdurend verblijf, ook wel eerstelijns verblijf genoemd, wordt vanaf 1 januari 2017 betaald vanuit de basisverzekering van de Zorgverzekeringswet (Zvw). Met een passende indicatie voor kortdurend verblijf vergoedt de zorgverzekering alle kosten vanuit de basisverzekering. U betaalt geen eigen bijdrage, wel wordt het eigen risico in rekening gebracht.

Meer informatie?
Als u meer informatie wilt hebben of wilt weten of er een appartement beschikbaar is, kunt u bellen met onze receptie: 075-612 32 62.