Studenten van het Horizon College heben Mennistenerf en Pennemes geholpen met de overstap naar een nieuw softwaresysteem voor hun zorgdossiers.
Patrick Colli en Brian Weller van het Horizon College startten het project: “Het gaat hier om studenten van de opleiding ‘Veiligheid en Vakmanschap ICT (Veva ICT)’ die speciaal worden opgeleid voor werk bij Defensie.
Onze studenten zullen in de toekomst vaker bij overheden en burgerorganisaties gaan werken. Daarom zoeken wij naar stageplekken waar onze studenten maatschappelijke problemen in de praktijk tegenkomen en leren oplossen.”

Jantine  Voordouw en Susan Hekman van Mennistenerf begeleidden de studenten bij hun stage. “Het was ontzettend leuk om met deze groep jonge mensen aan de migratie van onze zorgdossiers te werken. We hadden een pittige klus voor ze, maar de studenten waren erg gemotiveerd. De ICT-kennis van de studenten kwam goed van pas, waardoor ze de smaak snel te pakken hadden en snel werkten. De zorg is voor de studenten wel onbekend terrein, wat voor leuke vragen en gesprekken zorgde. Hun positief kritische houding hielp ons om het nieuwe systeem grondig te testen en daardoor veilig en gebruiksvriendelijk te maken.”

De studenten hebben van 25 maart tot 1 april aan hun opdracht gewerkt.