Op donderdag 5 april vindt van 15.00-17.00 uur in Wijkcentrum Dirk Prins aan de A.G. Verbeekstraat in Zaandam de maandelijkse Parkinson informatiebijeenkomst plaats. Dansdocente Saskia Vroom verzorgt dan een workshop dansen voor mensen met de ziekte van Parkinson. Iedereen met Parkinson, inclusief partner/mantelzorger is van harte welkom om gratis mee te doen.

In de workshop wordt gewerkt met een mix van ontspannings-, balans – en coördinatie oefeningen, eenvoudige dansbewegingen en improvisatie. Het eerste deel van de les wordt zittend op een stoel uitgevoerd. Balans, houding, kracht, flexibiliteit en coördinatie zijn belangrijke aandachtspunten. De workshop is geschikt voor alle leeftijden en alle stadia van Parkinson. Ervaring met dans is niet nodig want dansplezier staat voorop. Muziek zorgt ervoor dat de bewegingen gemakkelijker kunnen worden uitgevoerd.

Wilt u aanwezig zijn? De toegang is gratis, alleen de koffie en thee is tegen betaling. Vooraf aanmelden is niet nodig.