Wonen in het Mennistenerf

Als er een appartement voor u vrijkomt, wordt er contact opgenomen om dit te vertellen. Veelal wordt er op korte termijn een afspraak gemaakt om het toe te wijzen appartement te bezichtigen. Hierna moet u de beslissing nemen, u heeft hiervoor maar een korte bedenktijd.

 

Beleid t.a.v. het inrichten van een appartement

U dient uw appartement zelf in te richten; er zijn wel al gordijnrails aanwezig en er ligt een gladde vloer. Wij raden u aan het appartement niet te vol te zetten. In enkele appartementen ligt nu nog vloerbedekking; het kan uit oogpunt van arbeidsomstandigheden van de medewerkers wenselijk zijn, bijvoorbeeld als er hulpmiddelen zoals een tillift gebruikt moeten worden, deze vloerbedekking te vervangen voor een gladde vloer. Een tillift kan namelijk niet over vloerbedekking rijden. Dus daar waar de situatie voor medewerkers onwerkbaar wordt, zullen er in overleg met de bewoner aanpassingen moeten worden gedaan om te realiseren dat de zorgverlening onder verantwoorde werkomstandigheden kan worden gegeven.
In uw appartement bevindt zich een aansluiting voor uw telefoon. Aansluit-, abonnement- en gesprekskosten zijn voor uw rekening.

Het onderhoud van uw appartement

Aan u wordt gevraagd zaken die u zelf kunt doen, bijvoorbeeld afstoffen, zelf te doen. Hetzelfde geldt aan het tussendoor reinigen van de gootsteen, het opruimen van oude kranten en het afwassen en opbergen van uw serviesgoed en bestek. Eens per week komt iemand van de huishoudelijke dienst uw appartement schoonmaken. Wij maken u er verder op attent dat onze medewerkers de kasten en laden niet van binnen schoonmaken. Hiervoor moet u zelf of uw familie zorgdragen.

 

Opnamecriteria

Het criterium voor opname van een cliënt bij Mennistenerf is een positieve indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ), waaraan gekoppeld is een voor u geldende ZZP (= Zorg Zwaarte Pakket).
Mennistenerf heeft een toelating voor de ZZP 5 t/m 8. Het zorgplan wordt standaard tweemaal per jaar besproken met de specialist ouderengeneeskunde.