41% van de inwoners in de regio Zaanstreek/Waterland voelt zich eenzaam. Dat is veel. Eenzaamheid is een gevoel, individueel bepaald, sociaal isolement een situatie. Er is een groot verschil tussen alleen zijn en je alleen voelen. Eenzaamheid maakt ongelukkig, het zorgt ervoor dat je mentaal niet lekker in je vel zit. En dit brengt ook allemaal fysieke gezondheidsrisico’s met zich mee. Belangrijk om tegen in actie te komen dus!

In mei 2019 is daarom de Zaanse coalitie Eén tegen Eenzaamheid gestart. Iedereen die regelmatig iets organiseert tegen eenzaamheid of plannen heeft dat te gaan doen, kan zich bij de coalitie aansluiten. Meld je aan voor de Zaanse Coalitie Eén tegen eenzaamheid door te mailen naar: langerthuiswonen@zaanstad.nl

Zie hieronder het filmpje over de start van de Zaanse coalitie ‘Eén tegen eenzaamheid’ met de oproep van wethouder Songül Mutluer aan u allemaal om mee te doen in deze strijd tegen eenzaamheid: