Graag nodigt de gemeente Zaanstad u uit op woensdag 28 augustus 2019 om 10:00 uur aanwezig te zijn bij de feestelijke onthulling van de nieuwe sporttoestellen speciaal voor senioren in Zaandam Zuid door wethouder Sport Gerard Slegers.

Vanaf 09.30 uur bent u al welkom in wijkcentrum de Zuidhoek. Daar staat de een kopje koffie en iets lekkers voor u klaar en lopen we om 10.00 uur gezamenlijk naar de locatie.

 

Begeleiding Sportbedrijf Zaanstad iedere woensdag

De toestellen staan in de Straat Davis ter hoogte van de kinderspeelplaats en het Cruyffcourt. Een aantal bewoners heeft meegedacht over de keuze en geschiktheid van deze toestellen. Ook het Sociaal Wijkteam, Thuis met zorg, Mennistenerf/Dirk Prins, Buurthuis de Zuidhoek en Fysiopraktijk de Vijfhoek werken mee voor een goed en veilig gebruik van de toestellen.

Na de opening is een medewerker van Sportbedrijf Zaanstad tussen 10.00 en 12.00 uur aanwezig bij de toestellen om uitleg te geven. Daarna kunt u elke woensdag en vrijdag in september en oktober onder begeleiding van het Sportbedrijf tussen 10.00 en 11.00 uur lekker bewegen. Er wordt verzameld in wijkcentrum de Zuidhoek, om van daaruit samen met de andere deelnemers naar de locatie te wandelen. Dit is ca. 3 minuten lopen. Na het sporten wordt weer gezamenlijk naar het wijkcentrum gewandeld, om met elkaar nog een kopje koffie te drinken.

Heeft u geen behoefte aan begeleiding en wilt u alleen of samen met anderen gebruik maken van de toestellen dan kan dat natuurlijk ook. Kom gerust kijken! Zo wordt er naast de toestellen ook een jeu de boulesbaan aangelegd.

 

Meer informatie: wijkmanager Ruut Willems email r.willems@zaanstad.nl of telefoon 075- 655 2389.