Goed vertoeven in Mennistenerf en Pennemes

Een vakjury van het Ministerie van Volksgezondheid nomineerde de Zaanse woonzorgcentra Mennistenerf en Pennemes als ‘meest vernieuwend’ in Nederland. Deze nominatie danken de huizen aan hun visie op een gezonde leefomgeving, waarbij zij pleitten voor een combinatie van schone lucht, genoeg licht, planten, dieren en ruimte voor welzijn.

 

Genoeg frisse lucht, genoeg licht, dieren, planten en ruimte voor welzijn

Wat bij binnenkomst meteen opvalt zijn de vele planten. Slim, want deze planten zijn fijn om naar te kijken én speciaal geselecteerd vanwege hun luchtzuiverende kwaliteiten.

Sowieso kunnen natuurliefhebbers hun hart ophalen want beide huizen hebben prachtige beleeftuinen. De activiteitenagenda laat zien dat er elke dag spelletjes, optredens, koffiemomenten en andere activiteiten georganiseerd worden, binnen en buiten. Een snelle blik laat zien dat er vandaag een toernooi op de flipperkast uitgevochten wordt. ‘Ik ben in de vorige ronde uitgeschakeld met flipperen’ zegt een bewoner. ‘Maar vandaag gaan we zien wie er echt gaat winnen!’

Met grote desinteresse kijken de konijnen, kippen en vogels in de binnentuin naar het flipperspektakel. Zij hebben het hier goed, met fijne bewoning en veel aandacht van de bewoners. ‘Pennemes en Mennistenerf onderscheiden zich van veel andere huizen omdat mensen hier hun huisdieren mee naar toe kunnen nemen. We juichen dat zelfs toe’ zegt een enthousiaste vrijwilliger die de kat van de afdeling verzorgt.

 

‘Veel aandacht voor lekker eten’

Ook kenmerkend voor beide huizen is de aandacht die wordt gegeven aan de restaurants. ‘Er wordt hier elke dag ter plekke gekookt met verse streekproducten.’ aldus een tevreden bewoner van Mennistenerf. Een bewoner van Pennemes kan dit beamen: ‘Elke dag een heerlijke maaltijd met uitzicht op de tuin: het is goed vertoeven hier.’

 

Klik hier voor een filmpje van het project ‘Veel aandacht voor lekker eten’