In september staat Zaandam traditiegetrouw in het teken van de Dam tot Damloop en gekoppeld daaraan heeft het Mennistenerf voor de derde keer op rij de Deur tot Deurloop georganiseerd voor haar cliënten.

Direct na de lunch verzamelden de lopers zich gespannen in het restaurant. ‘Gaat het wel door?’, ‘Het waait wel erg hard, maar het blijft toch wel droog?’, waren de meest gestelde vragen. Maar wat een geluk: na de ochtendstorm en code geel was het ’s middags droog en scheen zowaar de zon af en toe. Nadat Rinus Buijvoets, voorzitter van de cliëntenraad, het startschot had gegeven vertrok een lange rij van ongeveer 120 cliënten en begeleiders voor hun wandeling door de wijk, her en der aangemoedigd door enthousiaste buurtbewoners, overal waren lachende gezichten te zien. Halverwege was een tussenstop waar iedereen even kon uitrusten en een leuk kadootje ontving , gesponsord door de Rabobank. ‘Vanochtend twijfelde ik nog of ik mee zou gaan, maar wat is het leuk!’, aldus één van de cliënten.

Na de tussenstop ging de wandeling in een hele lange stoet over de H. Gerhardstraat weer terug naar het zorgcentrum waar een draaiorgel voor nog meer feestvreugde zorgde. Onder het genot van een kopje koffie en een ijsje en met hun medaille om de nek werd er nog lang nagepraat. ‘Wat ontzettend leuk dat deze traditie is ontstaan en we dit nu elk jaar kunnen doen’ en ‘De route had nog wel wat langer mogen zijn, ik vond het zo gezellig’ waren enkele reacties van cliënten. Met zulke positieve reacties kan er alleen maar geconcludeerd worden dat deze traditie moet worden voortgezet. Dus ook volgend jaar zal Mennistenerf dit evenement weer voor haar cliënten organiseren.

Noordhollands Dagblad maakte een leuk filmpje van het evenement. Klik hier om het te bekijken. Wilt u de foto’s bekijken? Klik hier.