Alzheimer Nederland wil graag weten hoe het met u als mantelzorger gaat. En wat uw ervaringen zijn met de professionele zorg. Zo kunnen zij uw belangen behartigen bij beleidsmakers in en rond de zorg. Daarom houdt Alzheimer Nederland samen met het NIVEL (Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg) iedere twee jaar een landelijk onderzoek onder mantelzorgers van mensen met dementie: de Dementiemonitor Mantelzorg.

Voor wie?
Deze vragenlijst is bedoeld voor mantelzorgers van een naaste met dementie die het meeste voor de naaste zorgen. Meestal is dat de partner, dochter, zoon, ander familielid of vriend(in). De vragenlijst gaat over de behoeften en ervaringen van mantelzorgers in de zorg voor de naaste met dementie. Ook als u voor een naaste met dementie zorgt die in een verzorgingshuis, verpleeghuis of andere zorginstelling woont (zoals een kleinschalige woonvorm), vragen wij u deze vragenlijst in te vullen.

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 15 tot 20 minuten. Let op: deze vragenlijst is niet geschikt om op uw mobiele telefoon in te vullen.

Klik hier om naar de website van de Dementiemonitor Mantelzorg 2018 te gaan.