Maandag 9 oktober stond voor het extramurale team in het teken van beleven. Hoe voelt het lichamelijk om bejaard te zijn?
Door een ouderdomssimulatiepak aan te trekken werden de oren slechthorend, de ogen slechtziend, de handen trillend en het lichaam beperkt in zijn bewegingen en vooral zwaar. Ongeveer 15 medewerkers van het extramurale team werden in de gelegenheid gesteld om dit pak te mogen uit proberen. Er was een parcours uitgezet waarin diverse alledaagse handelingen met dit pak aan kon worden nagebootst , zoals lopen, in bed gaan liggen, naar het toilet gaan en wat lezen. Iedereen was het erover eens dat het wel allemaal erg zwaar en vermoeiend was om bejaard te zijn en was dankbaar voor deze mooie ervaring.
Het begrip voor de beperkingen van onze klanten is door deze ervaring zeker gegroeid en zeker nog eens voor herhaling vatbaar.