In september staat Zaandam traditiegetrouw in het teken van de Dam tot Damloop en gekoppeld daaraan heeft het Mennistenerf voor de tweede keer op rij de Deur tot Deurloop georganiseerd voor haar cliënten.

Direct na de lunch verzamelden de lopers zich gespannen in het restaurant. ‘Blijft het droog’, ‘het gaat toch niet regenen hè?’, waren de meest gestelde vragen. Maar wat een geluk: na de vele regen en zware storm van afgelopen woensdag begon zowaar de zon te schijnen. Nadat een oude bekende van de cliënten het startschot had gegeven vertrok een lange rij van ongeveer 130 cliënten en begeleiders voor hun wandeling door de wijk, her en der aangemoedigd door enthousiaste buurtbewoners, overal waren lachende gezichten te zien. Halverwege was een tussenstop waar iedereen even kon uitrusten onder genot van wat te drinken, gesponsord door de Rabobank. ‘Ik kom niet zo vaak meer buiten, maar zo met zijn allen is het erg leuk’, aldus één van de cliënten.

Na de tussenstop ging de wandeling in een hele lange stoet over de H. Gerhardstraat weer terug naar het zorgcentrum waar een draaiorgel voor nog meer feestvreugde zorgde. Onder het genot van een kopje koffie en een ijsje en met hun medaille om de nek werd er nog lang nagepraat. ‘Dit mogen ze van mij wel elke week organiseren’ en ‘De route had nog wel wat langer mogen zijn, ik vond het zo gezellig’ waren enkele reacties van cliënten. Met zulke positieve reacties kan er alleen maar geconcludeerd worden dat deze traditie moet worden voortgezet. Dus ook volgend jaar zal Mennistenerf dit evenement weer voor haar cliënten organiseren.

Wilt u de foto’s bekijken van de Deur tot Deurloop, klikt u dan hier