Een aantal creatieve bewoonsters hebben het druk gehad in 2016. Ze hebben maar liefst 6.500 mutsjes gebreid voor innocent. Deze zijn op de flesjes van het smoothiemerk geplaatst, die per verkochte goedgemutste smoothie 20 cent voor het goede doel hebben opgeleverd. Zo hebben de dames het Nationaal Ouderenfonds geholpen bij hun strijd om eenzaamheid onder ouderen te verkleinen. Mede dankzij hen is er een totaalbedrag van maar liefst € 26.231,- opgehaald. De cheque met dit bedrag werd 21 feburari overhandigd aan het Nationaal Ouderenfonds.

 

Twee ochtenden in de week werd er door een groep van 10 dames een jaar lang vol overgave mutsjes gehaakt en gebreid. Ochtenden vol gezelligheid, wol en kopjes koffie. Onder leiding van Nursel Kocaertugrul haken ze wat af. Zij is degene die de mutsjes netjes afwerkt en zelf ook een behoorlijke bijdrage aan de berg mutsjes geleverd heeft. Nel Koedooder is een van de fanatiekelingen in de groep: “We maken de mutsjes van allerlei materiaal, in alle soorten en maten: zelfs baretjes. De een breit en de ander haakt, zelf haak ik liever. En het liefste met geel, lekker vrolijk.”

 

Gezien de grote bijdrage van de breisters van het wooncentrum, werd Mennistenerf uitgekozen als locatie voor de overhandiging van de cheque aan het Nationaal Ouderenfonds. Daarnaast mocht de groep de award in ontvangst nemen voor ‘Meesterbreisters van het jaar’. Ook waren er andere breisters aanwezig die zich het afgelopen jaar in het bijzonder hebben ingezet voor de Goedgemutste Breicampagne. Zoals mevrouw Ottevanger bijvoorbeeld: zij breit al 4 jaar mee en heeft ondertussen zo’n 4.000 mutsjes gebreid: “Het houdt me van de straat”. En zelfs de breiclub uit Ommen kwam met een busje richting Zaandam, waarbij in de bus alweer de eerste mutsjes voor de volgende campagne gemaakt werden.