deur-tot-deur-logo-websiteHet weekend van 17/18 september stond traditiegetrouw in het teken van de Dam tot Damloop en gekoppeld daaraan vond het Mennistenerf tijd om haar cliënten nog meer te betrekken bij dit spektakel. Om dat te bereiken is vrijdag 16 september voor de eerste keer voor de cliënten van Zorgcentrum Mennistenerf de Deur tot Deurloop georganiseerd.

Direct na de lunch verzamelen de lopers zich bij de receptie en krijgt iedereen die mee doet een herkenbaar hesje aan. Als dan ook de wethouder Jeroen Olthoff is gearriveerd kan de wandeling, die uitgestippeld is in de burgemeestersbuurt, beginnen. Een lange rij van ongeveer 70 cliënten en even zoveel begeleiders trekt door de wijk, her en der aangemoedigd door buurtbewoners, overal zijn lachende gezichten te zien. Halverwege is een tussenstop waar iedereen even kan uitrusten onder genot van wat te drinken. ‘Ik kom niet zo vaak meer buiten, maar zo met zijn allen is het erg leuk’, aldus één van de cliënten.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Na de tussenstop gaat de wandeling in een hele lange stoet over de H. Gerhardstraat weer terug naar het zorgcentrum waar een draaiorgel voor nog meer feestvreugde zorgde. Onder het genot van een kopje koffie en een ijsje met hun medaille om de nek werd er nog lang nagepraat. ‘Dit mogen ze van mij wel elke week organiseren’ en ‘De route had nog wel wat langer mogen zijn, ik vond het zo gezellig’ waren enkele reacties van cliënten. Met zulke positieve reacties kan er alleen maar geconcludeerd worden dat een traditie is geboren en dat de Deur tot deurloop een jaarlijks terugkerend evenement wordt.

Wilt u alle foto’s bekijken? Klik hier.