In de tijd dat duurzaamheid een belangrijke plaats inneemt en groen niet alleen de boventoon voert in onze huisstijl, hebben we onderzocht hoe we bij kunnen dragen aan het milieu. Mennistenerf is grootverbruiker van energie, dus alles wat we doen om dit te verminderen heeft ook direct impact en door een subsidie van het rijk is het aantrekkelijk om nu een investering te doen in zonne-energie.

Met de installatie van de zonneboilers kunnen we behoorlijk besparen op het gasverbruik van warm water en huisverwarming én dragen wij aan een beter milieu omdat er nauwelijks CO2 bij vrij komt. De zonneboilers gaan een besparing opleveren op het gasverbruik van warm water en verwarming. Mennistenerf gebruikt 9000 liter per dag waarvan 4000 liter warm water. Zo zal de besparing volgens een berekening op warm water mogelijk tot 70% en op gasverbruik en op verwarming gemiddeld 50% zijn. Een grote besparing dus. En om die zonneboilers in de ketelruimte van het Mennistenerf te krijgen kwam er op 8 juli een grote kraan die de boilers op het dak moest zetten en vervolgens de ketelruimte in moest hijsen. Om u een beetje een indruk te geven hoe dit in zijn werk ging ziet u hieronder een fotocollage.

Zonneboilers