MantelzorgbijeenkomstAls organisatie nodigen we elk jaar de mantelzorgers uit. Een mantelzorger ondersteunt een medemens in dagelijks dingen. De kinderen, de buurvouw, een nichtje, dat kan allemaal. Wij schrijven het eerste contactpersoon van onze klanten/bewoners aan en ook dit jaar is er flink gehoor gegeven aan deze uitnodiging. Meer dan 100 begroetingen zijn er woensdag 17 maart 2016 aan de deur uitgedeeld, net als een leuk tasje met inhoud. Er was van alles te doen.

Er werd informatie gegeven over Dementie door Anneke Tesselaar van een opleidingsbureau. Anneke geeft ook scholing aan onze medewerkers en kan met haar praktijk ervaring veel herkenning oproepen. Bert van Heerink is brandweerman die voorlichting geeft over veiligheid in huis. Aangevuld met de tips van een van onze thuiszorgmedewerkers leverde dit een compleet plaatje op, om nog eens kritisch door de woning te lopen. Wat kan er veiliger?

De activiteiten van de organisatie voor al onze mensen werden gepresenteerd, waarbij er best een balletje mocht gaan rollen. In de keuken mocht dit keer binnen gelopen worden om een kijkje te nemen. Normaal gesproken gebeurd dat echt niet; in verband met veiligheid en hygiëne is dit natuurlijk niet toegestaan. De kok vertelde het een en ander en gaf antwoord op uw vragen. Ook in de linnenkamer werden mantelzorgers te woord gestaan en was het zichtbaar dat de wasmachines een hoop kunnen verwerken op een dag. De dames daar waren echt niet te verleiden om het juiste antwoord te geven op de vraag hoeveel wasgoed er wordt verwerkt. Maar nu maken we het wel bekend: er wordt elke week 1100 kg wasgoed. Zo is er ook een feitje uit de keuken: er wordt dagelijks gemiddeld 55 liter soep gemaakt. Deze keer had de keuken een maaltijd gemaakt met een Chinees tintje. De zaal zat vol met smullende mantelzorgers.

Tot slot waren er in de hal een aantal stands: een fotograaf die prachtige op de portretten kan maken maar ook een oud en beschadigde foto kan herstellen. Ook aanwezig met een stand was Buuv, de organisatie die vrijwilligers zoekt om een klus te kunnen doen, wanneer er geen ander beschikbaar is. De apotheek waar u natuurlijk zo binnen kan lopen, had voor deze gelegenheid ook haar deur geopend. En tot slot liet Verhoef Woningaanpassing zien wat zij in huis hebben, voor wanneer er een beperking is.

Al met al kijken we terug op een geslaagde bijeenkomst met dank aan de medewerkers die zich hebben ingezet om dit te laten slagen.