Mennistenerf Uitbureau

Het Mennistenerf Uitbureau organiseert regelmatig gezellige dagjes weg. De ene keer is het een bezoek aan een rozenkwekerij, de andere keer rijdt de bus naar Scheveningen of organiseren we een stamppottentocht.
In de prijs is altijd een heerlijke kop koffie met gebak inbegrepen. Afhankelijk van het uitje is het inclusief of exclusief lunch. De uitjes duren soms een hele dag en soms een halve dag. De kosten variëren van € 25,- tot € 45,- per persoon.
De bustochten worden aangekondigd via Facebook en via deze website. U kunt ook altijd even bellen naar onze receptie om te informeren naar het volgende uitje.

Woensdag 27 september 2023: Oude Ambachten en Speelgoed Museum in Barneveld.
In september gaat het uitje richting Barnveld, waar we het Oude Ambachten en Speelgoed Museum bezoeken. Er is een verzameling te zien van 160 ambachten, winkeltjes en compleet ingerichte werkplaatsen. Stap bijvoorbeeld binnen in een oude supermarkt, een schoolklasje van lang geleden, of de werkplaats van een leerlooier. De eerste verdieping van het museum staat vol antiek speelgoed, zoals treinen, poppenhuizen, beren, kinderserviesjes en blikken speelgoed. Er wordt een lekkere lunch geserveerd met soep, 1 broodje ham, 1 broodje kaas, een kroket en melk of karnemelk. De bus vertrekt om 11.00 uur vanaf Mennistenerf en thuiskomst is rond 16.30 uur.
Een kaartje kost 37,50 euro (incl. bus, lunch en entree) en is te koop op elke donderdagmiddag in de hal van Mennistenerf (tussen 13.30 uur en 15.30 uur).
Als u het uitje onverhoopt moet afzeggen, dan kunnen we slechts de helft van het bedrag aan u terugbetalen.

Woensdag 18 oktober 2023: Orchideeënhoeve in Luttelgeest
In de Orchideeënhoeve in Flevoland is veel meer te zien dan alleen orchideeën. Er is ook een vlindertuin en een zwevende bloementuin vol fuchsia’s, begonia’s, geraniums en vlijtige liesjes. En er zijn heel veel dieren te bewonderen: vogels, ringstaartmaki’s, alpaca’s, flamingo’s, schildpadden, stokstaartjes en meer. Bij aankomst wordt er een luxe lunch geserveerd en daarna kan iedereen lekker op eigen gelegenheid door de Orchideeënhoeve wandelen. De bus vertrekt om 10.00 uur vanaf Mennistenerf en thuiskomst is rond 17.00 uur. Een kaartje kost € 47,50 (incl. bus, lunch en entree) en is te koop op elke donderdagmiddag in de hal van Mennistenerf (tussen 13.30 uur en 15.30 uur). Als u het uitje onverhoopt moet afzeggen, dan kunnen we slechts de helft van het bedrag aan u terugbetalen.