Welzijn

Iedereen wordt het liefste oud in zijn eigen huis en zijn eigen buurt. Mennistenerf maakt dat mogelijk voor bewoners van Zaandam Zuid. Ouderen of mensen met een beperking en hun eventuele mantelzorgers kunnen rekenen op onze steun. Of het nu gaat om sociale contacten en activiteiten, lekker eten in ons restaurant, de was of huishoudelijke dan wel persoonlijke verzorging, alles is bij ons mogelijk. In Mennistenerf, het Wijkcentrum of bij u thuis. Onze medewerkers zijn gastvrij en servicegericht. Zij helpen u te blijven doen wat u graag doet. Daarbij zijn ook veel vrijwilligers betrokken. Laat ons weten wat u wenst of nodig heeft en we vinden een oplossing.

 

Services

Vervoer
Zorgmobiel: Mennistenerf beschikt over twee luxe auto’s, bestuurd door vrijwilligers. Ze worden gebruikt voor ritjes naar het ziekenhuis, fysiotherapie, maar ook voor bezoekjes aan familie en vrienden in de regio of de kapper. Eventueel kan een rollator of een kleine opvouwbare invalidenwagen mee. Cliënten betalen een kleine bijdrage.

Rolstoelbus: Mennistenerf heeft ook een rolstoelbus voor cliënten die rolstoelafhankelijk zijn. De bus wordt ook gebruikt voor activiteiten buitenshuis.

Maaltijden
Alle cliënten en wijkbewoners kunnen gebruik maken van de maaltijd en de cateringservice van Mennistenerf. Dit betekent dat ze de maaltijd in het restaurant kunnen gebruiken of een maaltijd thuis dan wel in hun appartement kunnen laten brengen.

Restaurant
In het restaurant in Mennistenerf kunnen bewoners en bezoekers genieten van een heerlijke lunch of avondmaaltijd in een gezellige omgeving. Op alle werkdagen kan men er ’s middags en ’s avonds eten; in de weekenden alleen ’s middags. Altijd is er keuze uit minimaal drie menu’s. Eens per maand organiseren we een culinaire avond waar iedereen van harte welkom is.

Kleding laten wassen
Cliënten en wijkbewoners kunnen tegen betaling hun was laten doen door Mennistenerf. Bewoners van Mennistenerf hebben geen eigen wasmachine meer. Tegen een vast bedrag kunnen zij de was van hun kleding laten verzorgen. Mennistenerf heeft hiervoor een eigen linnenkamer. U kunt er ook voor kiezen de was door uw familie te laten verzorgen. Dit laatste geldt niet voor bewoners op de groepswoningen.

Kijk bij ons binnen:

Recent Nieuws

Grand Café
Het Grand Café vindt u direct bij binnenkomst in de hal. U kunt er de hele dag genieten van gezelligheid en activiteiten. In de namiddag wordt er vaak geborreld met elkaar. Drankjes en snacks zijn verkrijgbaar bij de bar.