Mennistenerf telt 77 zorgwoningen (waarvan 2 inpandig; wij noemen dit inleunwoningen) en 32 aanleunwoningen.
De inleunwoningen zijn inpandig en hebben een eigen tuin, twee woningen zijn gesitueerd aan de voorzijde en twee aan de achterzijde.
De zorgwoningen liggen rondom de binnentuin en hebben een eigen ingang met portiek en inpandige lift. Deze zorgwoningen staan aan de H. Gerhardstraat, de A.G. Verbeekstraat en de Menno Simonszstraat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De 32 aanleunwoningen liggen in de wijk, namelijk in De Wetstraat. De bewoners van alle in-/aanleun- en zorgwoningen hebben een alarmzorgsysteem en een overeenkomst voor alle diensten en activiteiten van Mennistenerf. Om u een indruk te geven hoe bovenstaande woningen zijn ingedeeld treft u hier de plattegronden en foto’s aan van deze woningen.

 

Wat is het verschil tussen een aanleun- en een zorgwoning?

Een aanleunwoning is een geschikte woning als u (huishoudelijke) zorg nodig hebt. In een aanleunwoning aan De Wetstraat ontvangt u dit dan van Mennistenerf. In de zorgwoning woont u in een beschermde woonomgeving waar diensten en zorg worden geleverd vanuit het Mennistenerf. Ook betaalt u huur en service- en energiekosten. In zowel een aanleunwoning als in een zorgwoning woont u zelfstandig. Iedere aanleun- en zorgwoning heeft persoonsalarmering van Mennistenerf.

 

In aanmerking komen voor een inleun-/aanleun-/zorgwoning

Als u wilt weten of u in aanmerking komt voor een aanleun- of zorgwoning, dan kunt u contact opnemen met het Sociaal Wijkteam bij u in de buurt. Komt u in aanmerking komt voor een aanleun- of zorgwoning, dan moet u zich als woningzoekende inschrijven, voor een zorgwoning bij Mennistenerf en voor een aanleunwoning bij Woningnet. Bent u ingeschreven bij Woningnet en komt u in aanmerking voor een aanleunwoning, dan kunt u via WoningNet op de aangeboden aanleunwoningen reageren. De wachttijd voor een aanleunwoning is moeilijk aan te geven, omdat de woningcorporaties afhankelijk zijn van het vrijkomen van een woning. Als u meer zorg nodig hebt, dan kunt u contact opnemen met het Sociaal Wijkteam bij u in de buurt. Een zorgwoning wordt aangeboden door het Mennistenerf.

 

Verpleegkundige en/of persoonlijke zorg

Aan bewoners van de zorg- en aanleunwoningen biedt Thuiszorg Mennistenerf alle mogelijke hulp op lichamelijk, psychogeriatrisch (licht dementerend) en psychosociaal gebied. Met deze zorg kan een cliënt zo lang mogelijk in de woning blijven wonen.

 

Uitbreiden van servicepakket

Vele diensten die wij met u afspreken vallen onder uw indicatie. Maar u kunt ook wensen hebben waarvoor u niet bent geïndiceerd. Dit kunt u uiteraard regelen met uw familie en bekenden. U kunt deze vragen ook stellen aan Mennistenerf. Wij bieden ook diverse diensten aan waarvoor u een vergoeding betaalt. De afspraken die wij hierover met u maken worden schriftelijk vastgelegd.