Zorgcentrum

Meer dan wat ook is van belang dat elke (aanleun)bewoner zich thuis, welkom en goed verzorgd voelt. Daarom zet Mennistenerf zich in voor een warme, gastvrije en huiselijke sfeer, waar elke wens bespreekbaar is en waar iedereen zichzelf kan zijn. Het gaat om úw leven en hoe ú dat leven wilt leiden. Wij doen ons best dat mogelijk te maken. Als het kan samen met uw familie of vrienden.

Want familie en andere bezoekers zijn altijd van harte welkom. Wij vinden het belangrijk dat zij kunnen blijven deelnemen aan het leven van de bewoners. Dat kan variëren van een bezoek, de krant voorlezen, een wandelingetje maken of een activiteit ondernemen tot kleding wassen of begeleiding bij bijvoorbeeld bezoek aan de tandarts. Familieparticipatie levert een belangrijke bijdrage aan een prettig leefklimaat voor de bewoner. Familie kan bovendien vaak goed aangeven wat voor de bewoner belangrijk is in het dagelijks leven.

Mennistenerf ligt in Zaandam-Zuid, aan de rand van het gezellige centrum van Zaandam. U kunt de vele winkels in het centrum lopend binnen 15 minuten bereiken en op ongeveer 100 meter afstand vindt u een grote supermarkt.

Reist u met het openbaar vervoer? Ons zorgcentrum is prima bereikbaar met de bus, we hebben een bushalte voor de deur.

Voor cliënten met lichamelijke beperkingen
Ieder appartement in Mennistenerf heeft een ruime woon-/slaapkamer, een open keukentje en een ruime badkamer met douche. Bezoekers bellen aan bij de voordeur van het appartement voor ze naar binnen komen. Medewerkers kloppen, in overleg met de bewoner.

Groepswoningen voor psychogeriatrische cliënten (kleinschalig wonen)
Mennistenerf heeft vier beschermde groepswoningen voor dementerende bewoners. Iedere groepswoning heeft een ruime woonkamer, een serre, een open keuken, een hal en acht omringende eenpersoons zit-/slaapkamers met badkamer. Men komt de groepswoning binnen via een aparte voordeur, waar men aanbelt. De bewoners kunnen in de meeste gevallen niet zonder begeleiding de groepswoning verlaten. Er is één open groepswoning voor mensen die behoefte hebben aan structuur; zij kunnen zich vrij naar buiten bewegen.

De bewoners van alle aanleun- en zorgwoningen hebben een alarmoproepsysteem met een zorgovereenkomst. Zij kunnen gebruik maken van alle diensten en activiteiten van Zorgcentrum Mennistenerf/en Wijkcentrum Dirk Prins.

Kijk bij ons binnen:

Recent Nieuws

Aanleunwoningen en zorgwoningen
Mennistenerf telt 77 zorgwoningen en 32 aanleunwoningen. De aanleunwoningen zijn bedoeld voor mensen die zelfstandig kunnen wonen en een zorgindicatie hebben. Ze liggen aan de binnentuin en hebben een eigen ingang met portiek en inpandige lift. De zorgwoningen voor 60-plussers liggen in de wijk, onder andere in de Wetstraat. Deze woningen worden toegewezen door de gemeente.