Dagverzorging

Mennistenerf biedt zelfstandig wonende ouderen een passende dagbesteding aan. We hebben twee verschillende vormen van dagbesteding: voor ouderen met lichamelijke problemen (Somatiek) en voor ouderen met geheugenproblemen (Psychogeriatrisch).

Somatiek
Deze dagbesteding is bedoeld voor zelfstandig wonende ouderen, die door een lichamelijke beperking/ziekte dreigen te vereenzamen, maar ook om van partners en/of mantelzorgers even de dagelijkse zorg voor een partner of familielid over te nemen. Het doel van de dagbesteding is om de cliënt dagstructuur en sociaal contact te bieden.
Het dagprogramma heeft vaste onderdelen:

  • Samen koffiedrinken
  • Krant voorlezen
  • Tussen de middag samen een warme maaltijd eten
  • ‘s Middags een activiteit (spel/knutselen)

Ook nemen we deel aan activiteiten die het zorgcentrum biedt.

Psychogeriatrie
Deze dagbesteding is bedoeld voor zelfstandig wonende ouderen die door geheugenproblemen dreigen te vereenzamen of hun dagstructuur kwijtraken. Ook zorgt de dagbesteding ervoor dat de mantelzorgers even wat zorg uit handen wordt genomen.

Het dagprogramma heeft vaste onderdelen:

  • Samen koffie drinken
  • Krant voorlezen of geheugenspel
  • Tussen de middag een warme maaltijd eten
  • ‘s Middags een activiteit (spel/knutselen)

Ook bieden wij activiteiten aan die aansluiten bij de belevingswereld van de cliënt.

Vervoer
Het vervoer wordt geregeld door Thuiszorg Mennistenerf/Zorgcentrum Mennistenerf. Naast de vaste chauffeur gaat ook een vaste verzorgende mee, zodat er altijd een vertrouwd gezicht aanwezig is voor de cliënt, familie en/of mantelzorger.

Evaluatie
Twee keer per jaar vindt er een evaluatie plaats met de cliënten, over hun ervaringen op de dagbesteding. Het is mogelijk om als familie/mantelzorger bij deze evaluatie aanwezig te zijn.

Deelnemen aan onze dagbesteding?
Als u gebruik wilt maken van de dagbesteding, kunt u een afspraak maken met ons voor een gesprek bij u thuis. Voor toelating heeft u een indicatie nodig van het Sociaal Wijkteam bij u uit de buurt. Onze wijkverpleegkundige kan u helpen met de aanvraag. Voor de dagbesteding geldt een eigen bijdrage op basis van het inkomen. Het CAK regelt dit.

Openingstijden
Zowel de dagbesteding Somatiek als de dagbesteding PG is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 16.00 uur. Het ophalen en wegbrengen is tussen 9.00 – 10.00 uur en van 16.00 – 17.00 uur.