Mennistenerf en Pennemes zijn locaties van Zorggroep Zaanstreek, een organisatie die gericht is op de brede keten van ouderenzorg in Zaandam Zuid. Wij  willen iedereen motiveren om goed te eten en gezonde, veilige en duurzame keuzes te maken. Om te kiezen voor gezonde voeding die voldoet aan de richtlijnen van de schijf van 5 van het voedingscentrum met een extra focus op het verhogen van de groente, fruit en eiwit-inname. Onder duurzaam wordt verstaan: lokaal, in het seizoen, zo vers en onbewerkt mogelijk, minder voedselverspilling en minder disposables. Duurzaam eten levert winst op voor het milieu. Daarbij is verspilling van voedsel ook een aandachtpunt in ons streven om de impact voor het milieu te verlagen.

Voor de keuken en het (avond)restaurant in Mennistenerf zijn wij op zoek naar een

Zelfstandig werkend kok 
(32 uur per week)

Wat ga je doen?
Je maakt onderdeel uit van het keukenteam in de productiekeuken in ons zorgcentrum het Mennistenerf. Vanuit die keuken wordt dagelijks gekookt voor onze intramurale, extramurale cliënten en gasten. Je bent ook een belangrijke spil in het avondrestaurant, waar dagelijks veel buurtbewoners en andere externe gasten komen eten. Daarnaast wordt regelmatig catering verzorgd voor evenementen en partijen die in een van onze zalen worden georganiseerd. Als kok zorg je er samen met de andere keukenmedewerkers voor dat alle gerechten perfect de keuken verlaten.

Wij vragen
Een afgeronde opleiding op MBO-3 niveau. Je kunt goed plannen en organiseren met betrekking tot de dagelijkse bereiding van de menucyclus en uitgebreide, speciale menu’s. 
Je kennis van hygiëne-, wet- en regelgeving is up-to-date. Je kunt in teamverband werken en kunt goed omgaan met tijdsdruk. Je hebt kennis van en affiniteit met de doelgroep. Je gaat goed en respectvol met mensen om. Heb je net je opleiding afgerond, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

 Wij bieden

  • een aanstelling voor gemiddeld 32 uur per week
  • een functie die in een wisselend rooster wordt vervuld (dag- en weekend- en avonddienst)
  • een tijdelijk dienstverband voor 7 maanden dat na een verlenging kan worden omgezet in een vast dienstverband
  • een gezellige werksfeer in een kleine en open organisatie
  • salaris volgens de cao VVT
  • onregelmatigheidstoeslag en andere secundaire arbeidsvoorwaarden.

Informatie en sollicitatie
Je kunt tot 31 maart 2022 solliciteren door een brief en cv te sturen naar Marianne van Reeden van de afdeling P&O, m.vanreeden@mpczaandam.nl.
Heb je vragen over deze functie, neem dan contact op via de mail met de souschef keuken:  keuken@mennistenerf.nl.