Zorggroep Zaanstreek is in januari 2022 ontstaan uit een fusie tussen de zorgcentra Mennistenerf en Pennemes, beide gelegen in Zaandam. De organisatie kenmerkt zich als een innovatieve organisatie en onderscheidt zich onder andere door de kleinschaligheid van de locaties en de hoge mate van servicegerichtheid en gastvrijheid. Er werken bij MPC circa 620 medewerkers en 300 vrijwilligers, die jaarlijks zorg bieden aan 1.200 cliënten.

Zorggroep Zaanstreek is voor de afdeling Kwaliteit en Veiligheid op zoek naar:

Twee Adviseurs Kwaliteit en Veiligheid (ieder 20-24 uur per week)

Door externe ontwikkelingen en de ambitie om verder te professionaliseren is binnen Zorggroep Zaanstreek de behoefte ontstaan om beleidsontwikkeling en –uitvoering rondom de thema’s kwaliteit en veiligheid, arbeidsomstandigheden, gezondheidspreventie en informatiebeveiliging en risicomanagement stevig te verankeren binnen de organisatie. Hiertoe wordt een afdeling kwaliteit en veiligheid in de organisatie opgenomen die ressorteert onder de Raad van Bestuur in het organisatieschema. De afdeling gaat bestaan uit een beleidsadviseur Kwaliteit en Veiligheid en twee adviseurs Kwaliteit en Veiligheid.

De twee adviseurs Kwaliteit en Veiligheid hebben een grotendeels overlappend takenpakket dat bestaat uit het mede adviseren en ondersteunen van het management op de locatie bij de uitvoering van activiteiten op het gebied van kwaliteit en veiligheid en het leveren van een bijdrage aan de beleidsontwikkeling binnen het vakgebied. Denk daarbij aan taken als het implementeren van vastgesteld beleid en schrijven van protocollen en werkwijzen, het onderhouden van het kwaliteitsmanagementsysteem en het bijhouden van en toezien op de vereisten voor de kwaliteitscertificering (ISO9001). Een breed takenpakket dus. Daarnaast zijn twee specifieke aandachtsgebieden benoemd die verdeeld worden onder de twee adviseurs:

  • Arbo, veiligheid en gezondheid (preventiemedewerker)
  • Informatiebeveiliging en risicomanagement (AVG)

Voor het toegewezen aandachtsgebied is de adviseur Kwaliteit en Veiligheid het aanspreekpunt binnen de organisatie en degene die uitvoering en naleving van de onderliggende wetgeving monitort en ondersteunt.

Voor deze functie zoeken we kandidaten met:

  • Een afgeronde relevante opleiding op HBO niveau en kennis van kwaliteitsmanagement.
  • Affiniteit met de zorg.
  • Het volgende profiel: je houdt van werken in een omgeving die in beweging is, bent analytisch en servicegericht. Je kunt mensen motiveren en tegenstanden overwinnen. Je kunt goed schakelen tussen de verschillende werkzaamheden en hierin prioriteiten stellen.

Wij bieden

  • Een enerverende functie in een werkomgeving waarin de lijnen kort zijn, je mening ertoe doet en we omzien naar elkaar;
  • Werken in een klein en gemotiveerd team;
  • Een salaris in FWG schaal 50 met een minimum van € 2.845,21 en een maximum van € 3.818,87
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden

Heb je interesse in deze uitdagende baan, reageer dan voor 7 februari 2022 met een motivatiebrief en curriculum vitae naar Marianne van Reeden van de afdeling P&O van Mennistenerf, m.vanreeden@mpczaandam.nl.

Wil je eerst meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Jantine Voordouw, beleidsadviseur kwaliteit en veiligheid, j.voordouw@mpczaandam.nl