Verbouwing

Na een lange periode van voorbereidingen is het moment eindelijk daar; we gaan verbouwen. De begane grond, entree en het restaurant worden gerenoveerd, verbouwd en gemeubileerd. De verbouwing zal in 3 fasen uitgevoerd worden door aannemersbedrijf Wit Wognum uit Wognum.

 

Fase I – maart t/m mei 2017
Aan de achterzijde van het gebouw (Menno Simonszstraat) wordt een aanbouw gebouwd, die loopt van de huidige apotheek tot de deur en ongeveer 5 meter diep zal zijn. In de uitbouw wordt de nieuwe ingang gerealiseerd, die een tweede hoofdingang wordt en de fysiotherapie krijgt een ruimte. Verder wordt in deze fase de toiletten aangepast, de voorkant van de huidige ruimte apotheek, bloemenkamer en secretariaat. De aanpassingen in deze fase zullen ongeveer 10 weken duren.

 

Fase II – juni t/m augustus 2017
Het restaurant en de pantry worden volledig gestript. De wand met de deuren tussen entree en zaal wordt vervangen door een glaswand en wordt bijna haaks geplaatst op de huidige wand.Het buffet en de pantry worden ook afgebroken en daar komt een nieuw buffet voor terug waar ook de apparatuur in zitten voor de maaltijd en avond restaurant. De pantry wordt bar en de winkel verhuist naar de overkant van de entree, daar waar nu de apotheek is. Verder wordt het podium aangepast en wordt in de hoek van de zaal een rollatorstalling gebouwd. Deze verbouwing zal voor de bouwvak klaar zijn.

 

Fase III – september t/m november 2017
Dit is de meest ingrijpende fase, namelijk het verbouwen van de hal en receptie. Dat vraagt veel van de bewoners en medewerkers omdat we een tijd de hal niet kunnen gebruiken. We zullen gebruik maken van een soort sluis die gebouwd wordt om van de ene kant naar de andere kant van de hal te komen. De hal wordt volledig gestript en opgebouwd. De balustraden worden vervangen, een nieuw plafond en tussen de pilaren komt een brandscherm. De kapsalon verhuist naar de begane grond en krijgt naast de winkel een nieuwe ruimte. De grootste verandering is de entree. Daar komt een tourniquet oftewel een draaideur. Dat is een van de grootste veranderingen en vraagt ook veel afstemming.

 

Aanvullende informatie
U kunt u vraag over de verbouwing stellen door een email te sturen naar: bouw@mennistenerf.nl.
Hiernaast treft u een inschrijfformulier voor de bouwnieuwsbrief, wij geven ongeveer eenmaal per week een nieuwsbrief uit. Het archief van de nieuwsbrieven treft u ook hiernaast.

Meld u aan voor onze verbouwingsnieuwsbrief!

* Verplicht

Fase I

« 1 van 63 »

Fase II

« 1 van 36 »

Fase III

« 1 van 42 »

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief 12         Nieuwsbrief 6
Nieuwsbrief 11         Nieuwsbrief 5
Nieuwsbrief 10         Nieuwsbrief 4
Nieuwsbrief 9           Nieuwsbrief 3
Nieuwsbrief 8           Nieuwsbrief 2
Nieuwsbrief 7           Nieuwsbrief 1